Ga direct naar de inhoud.

  • Wij zijn flexibel. Ook als uw vraag nú moet worden opgelost.
  • Met onze citrus waslijn is uw citrusfruit in een handomdraai verkoopklaar.
  • Heeft u onverwachte wensen? Wij staan binnen één telefoontje voor u klaar.
  • Bij ons bureau is afspraak ook echt afspraak.

Zo maakt u groente nog veel lekkerder!

Eén van de meest wetenschappelijk aanvaarde aanbevelingen, is de aanbeveling om dagelijks voldoende groente te eten. Groente zijn niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid, maar ook ter preventie van hart- en vaatziektes. Toch slaagt het merendeel van de mensen er niet in om aan de 200 gram groente en twee stukken fruit per dag te komen.

De grootste reden dat we te weinig groente eten, is het feit dat we groente niet heel lekker vinden. Iets waar wat aan gedaan kan worden. En wel met deze tips:

Eet rauwe groente
Een goede manier om groente lekkerder te maken, is het eten van rauwe groente. Neem eens een stukje komkommer of een handje tomaten mee naar werk. Zo komt u toch al aan 50 a 100 gram groente meer op een dag.

Maak soep van je groente
Probeer de groente zoals broccoli of courgette eens te verwerken in een soep. De dagelijkse hoeveelheid heeft u snel bereikt en u heeft ook nog eens een lekker gerecht gemaakt.

Gebruik kruiden en specerijen
Om groente net wat meer smaak mee te geven, is het een aanrader om kruiden en specerijen te gebruiken. Zo kunt u uw groente elke keer een andere bite meegeven en verveelt het nooit. Daarnaast maakt u de groente wat knapperiger.

Eet als je honger hebt
Op het moment dat u luistert naar uw lichaam en pas eet wanneer u honger hebt, grijpt u sneller naar voeding die u normaal liever overslaat.

Maak overheerlijke smoothies
Als u groente verwerkt in een smoothie, proeft u het vaak niet eens en krijgt u toch de juiste hoeveelheid groente binnen. Een makkelijkere manier bestaat niet! Mix het met fruit en maak een lekkere smoothie naar eigen wens.

Als u deze vijf tips toepast, weet u zeker dat u de juiste hoeveelheid groente per dag binnenkrijgt en u heeft nog genoeg variatie ook. Wij kiezen voor een lekker soepje en flink wat kruiden en specerijen.

Terug