Ga direct naar de inhoud.

  • Wij zijn flexibel. Ook als uw vraag nú moet worden opgelost.
  • Met onze citrus waslijn is uw citrusfruit in een handomdraai verkoopklaar.
  • Heeft u onverwachte wensen? Wij staan binnen één telefoontje voor u klaar.
  • Bij ons bureau is afspraak ook echt afspraak.

Gastvrijheid reden voor minder eenvoudige werving Poolse arbeidskrachten?

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat steeds meer uitzendbureaus moeite hebben met het werven van Poolse arbeidsmigranten. Redenen die hiervoor genoemd worden, zijn de stijgende werkgelegenheid en de vergrijzing in Duitsland en Polen. Er is meer en goed betaald werk in Polen zelf door de aantrekkende economie.

Looije Verpakkingen mag zich gezegend noemen met een stabiele vraag naar werk vanuit de Poolse arbeidsmigranten zelf. AGF.nl vroeg aan meerdere Westlandse uitzendbureaus in hoeverre zij last hebben van de daling van het aantal Poolse arbeidsmigranten, zo ook aan Looije Verpakkingen.
 

Piet Looije: “Tot op de dag van vandaag hebben wij gelukkig geen moeite met het werven van Poolse arbeidsmigranten. Via de Facebook chat krijgen wij veel aanvragen en het inschrijfformulier op de website wordt meerdere keren per week met succes ingevuld.”  

Waar andere uitzendbureaus dus aangeven dat zij moeite hebben met het werven van Poolse medewerkers, laat Looije Verpakkingen weten hier nog niets van te merken. Pawel Kaczmarczyk, directeur van het Centrum voor Migratieonderzoek aan de universiteit van Warschau, wijst erop dat het positieve imago dat Nederland had schade heeft opgelopen. Dit komt door berichten in de Poolse media over het gebrek aan gastvrijheid in Nederland.  

“Dat kan de reden zijn dat wij geen last hebben van minder aanvragen,” aldus Piet Looije. Vanaf het eerste moment zorgen wij ervoor dat de medewerkers zich welkom, thuis en een lid van de ‘familie’ voelen. Iedereen wordt opgeleid en ingewerkt, zodat zij zelfverzekerd aan de slag kunnen bij de klant. Ze krijgen een prima salaris, werken onder fijne omstandigheden en wij zorgen voor een goed huis. Gastvrijheid staat bij ons bovenaan! 

Terug