Ga direct naar de inhoud.

  • Wij zijn flexibel. Ook als uw vraag nú moet worden opgelost.
  • Met onze citrus waslijn is uw citrusfruit in een handomdraai verkoopklaar.
  • Heeft u onverwachte wensen? Wij staan binnen één telefoontje voor u klaar.
  • Bij ons bureau is afspraak ook echt afspraak.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik naar Nederland?

Als u besloten heeft om bij ons te komen werken en dus naar Nederland wilt komen, moet u het inschrijfformulier op de website invullen. Op het moment dat wij het formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. 

Na een succesvol sollicitatiegesprek, ontvangt u van ons het adres waar u naartoe kunt komen. Het vervoer naar de bestemming moet u zelf regelen. Mocht u dat niet kunnen vinden, kunt u ons altijd om advies vragen. Eenmaal in Nederland aangekomen, wordt u door een Pools sprekend persoon opgevangen en krijgt u te horen wat er daarna gaat gebeuren.

2. Wat moet ik geregeld hebben voordat ik naar Nederland kom?

Voordat u naar Nederland komt, moet u een aantal zaken geregeld hebben. Ten eerste is het van belang dat u over het BSN beschikt. Het BSN kan vergeleken worden met de Poolse NIP. Zonder BSN mag u in Nederland niet aan het werk. Als u niet over een BSN beschikt, moet u dat aan ons doorgeven, zodat wij dat tijdig kunnen aanvragen. Bovendien heeft u als een buitenlandse werknemer die dubbele huisvestingskosten maakt, recht op uitruil extraterritoriale kosten. Om daar in aanmerking voor te komen, moet u echter aantonen dat u ook werkelijk dubbele kosten maakt. Dat kan u doen door het aanleveren van uw recente geboorteakte en bewijst van inschrijving bij de Poolse gemeente.

Daarnaast is het van belang dat u een Poolse valutarekening hebt geopend. Een valutarekening is een Pools bankrekening waar geld vanuit het buitenland gestort kan worden. Als u dat niet heeft, moet u bij aankomst in Nederland een Nederlandse bankrekening openen. In Nederland zijn de werkgevers namelijk verplicht om het loon giraal uit te betalen en mag u zonder een bankrekening dus niet verloond worden.

3. Biedt Looije Verpakkingen huisvesting?

Looije Verpakkingen biedt huisvesting aan haar medewerkers. Wij beschikken over een SNF-certificaat, wat wil zeggen dat de huisvesting aan alle normen voldoet. Wij beschikken over meerdere ruimtes waar u gehuisvest kan worden. U zal uw woning altijd met andere medewerkers moeten delen. Het SNF-certificaat geeft u echter de garantie dat u over voldoende vierkante meter per persoon beschikt.

4. Moet ik een vreemde taal beheersen?

Op het moment dat u in het buitenland aankomt, is het natuurlijk heel fijn als u met andere mensen kan communiceren. Of het nou in de winkel is, op het werk of gewoon op de straat. Een werknemer die Engels en Nederlands beheerst is voor de organisatie ook heel prettig, omdat die dan makkelijker inzetbaar is. De beheersing van Engels of Nederlands is dus zeker een pre. Dat wil echter niet zeggen dat het verplicht is. Mocht u geen vreemde taal spreken, is dat ook niet erg. Hier ter plekke is er altijd een Poolssprekend persoon aanwezig bij wie u terecht kan.

5. Krijg ik hulp/ begeleiding bij aankomst in Nederland?

Op het moment dat u in Nederland aankomt, wordt u door een Pools persoon opgevangen. Er wordt daarna alles uitgelegd. Voordat u aan het werk gaat, krijgt u een rondleiding door het bedrijf, wordt u bekendgemaakt met alle organisatieregels en wordt er een arbeidsovereenkomst getekend. Op het moment dat u aan het werk wordt gezet, krijgt u een interne opleiding en volle begeleiding tijdens uw eerste week. In de loop van de tijd zal u zelf merken dat u de begeleiding steeds minder nodig heeft, daarom neemt die ook steeds af. Er staat echter altijd iemand voor u klaar, zodat u alle vragen beantwoord kan krijgen.

6. Wat ga ik precies doen? Hoe ziet mij dag er ongeveer uit?

Het is vrijwel onmogelijk om vooraf vast te stellen wat u gaat doen. Looje Verpakkingen werkt namelijk zeer variërend. Het kan zo zijn dat u elke dag bij een andere opdrachtgever te werk wordt gesteld. Uw werktijden kunnen ook zeer variërend zijn. De ene dag kan u heel vroeg beginnen en laat klaar zijn, de andere dag kan het net andersom uitkomen. In principe proberen wij een werkweek van rond de 40 uur hanteren, het kan echter ook voorkomen dat u wat meer of minder aan het werk bent.

7. Wat ga ik verdienen en hoe krijg ik mijn geld?

Looije Verpakkingen is lid van het NBBU-cao. Volgens het NBBU moet de werkgever de uurtarief hanteren die bij de klant zelf geldt. Dat wil dus zeggen dat u, afhankelijk van de klant waar u werkt, met verschillende uurlonen te maken zal krijgen. Bovendien is uw loon afhankelijk van uw leeftijd. Uw uurloon zal ook stijgen naarmate u langer bij de organisatie werkzaam bent.

8. Welke kosten moet ik maken?

De kosten die u eenmalig moet maken zijn natuurlijk vervoerskosten. Die zijn ook volledig voor uw rekening en komen dus niet in aanmerking voor een uitruil. Kosten die u hier ter plekke moet maken, zijn kosten voor de huisvesting en voor de zorgverzekering. In Nederland heeft iedereen zorgverzekeringsplicht en u mag zonder een verzekering niet aan het werk. Omdat het voor iemand die net in Nederland aankomt vrij lastig kan zijn om dat te regelen, biedt Looije Verpakkingen de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering. Daar hoeft u natuurlijk geen gebruik van te maken, u moet echter wel aantonen dat u over een eigen verzekering beschikt. Dat moet een verzekering zijn bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Als u ervoor kiest om gebruik te maken van de collectieve verzekering van de werkgever, wordt de premie wekelijks op uw loon ingehouden. Bovendien wordt er bij medewerkers die gebruik maken van de huisvesting die Looije Verpakkingen aanbiedt, ook een bedrag voor huisvesting ingehouden. Beide inhoudingen worden altijd op de loonstrook vermeld.

9. Hoe vaak mag ik op vakantie?

In principe werkt u op basis van een uitzendovereenkomst. Uw vakantie is dus in principe onbeperkt. Wel moet u er rekening mee houden dat u alleen dat aantal dagen uitbetaald krijgt dat u werkelijk hebt gewerkt. Wilt u toch langer op vakantie, dan is dat voor uw eigen rekening.

10. Is Looije Verpakkingen gecertificeerd?

Looije Verpakkingen is lid van de NBBU. Om lid van deze cao te kunnen blijven, worden wij regelmatig gecontroleerd of wij de bepalingen van de cao ook werkelijk naleven. Dat betekent dat wij altijd volgens de regels met onze medewerkers omgaan. Daarnaast zijn wij ook SNA-gecertificeerd. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Kort gezegd verlonen SNA-gecertificeerde onderneming altijd volgens de wetgeving. Looije verpakkingen beschikt ook over een SNF-certificaat. Dat wil zeggen dat de huisvesting die wij aan onze medewerkers bieden altijd aan alle normen voldoet.